В Слънчев бряг официално дадоха старт на летния сезон

 

Директорът на Слънчев бряг“ АД Златко Димитров: Очакваме по-силен туристически сезон през това лято

 

С дегустация на български вина, програма за всички туристи и мощна заря, в Слънчев бряг откриха новия туристически сезон. Представители на властта и собственици на хотели в Слънчев бряг уважиха поканата на „Слънчев бряг” АД и бизнес асоциация „Слънчев бряг” и минаха по червения килим, за да поставят  символично началото на лято 2013.

 

По традиция за успешен старт на сезона бе отслужена молитва. С приветствена реч към гости и туристи изпълнителният директор на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров благодари на всички за присъствието и обеща и този сезон Слънчев бряг да се докаже като лоялен и стриктен домакин. „Слънчев бряг е стандарт в туризма, а това прави нашата отговорност още по-голяма.” заяви Димитров. „През годините държавата е вложила милиони левове в изграждането на комплекса, неговата инфраструктура, в популяризирането му по света. Сега курортът е преобразен. Летовниците ще дойдат тук защото знаят, че ще намерят желан оазис край романтичния морски бряг, удобствата на луксозните хотели и най-вече сърдечността на хората, които ще ги посрещнат.”

 

Областният управител на Бургас Севдалина Турманова и нейният заместник- Атанас Терзиев бяха сред първите, които поздравиха присъстващите с откриването на новия летен сезон. Ангел Палийски, председател на бизнес асоциация „Слънчев бряг” призова всички, от които зависи лятото в курорта да мине добре, да си подадат ръце и да бъдат заедно.

 

За първи път сцената бе изнесена директно на главната алея, за да могат туристите да станат част от големия купон. Всеки от участниците в програмата олицетворяваше едно от лицата на Слънчев бряг. Невероятните момичета от струнен квартет „ИНТРО” разказаха за класическия чар на курорта, който с всяка година се осъвременява под аранжимента на десетки модернистични сгради. Как Слънчев бряг не спи и е готов да танцува до изнемога показаха талантливите танцьори на танцово студио „Дюн”. Надеждата на българската клубна музика Веси Бонева доказа защо Слънчев бряг все по-често е сравняван с Ибиза и с всяка година печели все повече фенове на клубния живот. А за да подчертаят, че всичко това е България, а Слънчев бряг е лятната визитка на страната ни, излязоха уникалните Стунджи и Елица. Освен с впечатляваща смесица от традиционен фолклор и модерно звучене, най-известното дръм дуо на България грабна сърцата на публиката и с невероятното изпълнение на тарамбука на петгодишния Иван от Приморско, когото поканиха на сцената. Веднага след тях мощна заря символично показа как Слънчев бряг е готов винаги да избухне в цвят и огнени емоции.

 

С български лайтмотив се отличи и коктейлът за официалните гости, за които Националната лозаро-винарска камара организира дегустация на вина и спиртни напитки, отличени на най-високите международни форуми.

 

По думите на Златко Димитров сезонът се очертава да бъде много успешен. По данни от летището заявените чартъри са с 3-4% повече от миналата година. Димитров напомни, че 10 юни е датата, от която правилата за движение и достъп в курорта влизат с пълна сила след десетдневен гратисен период.