В Несебър завърши деветото издание на Milan Academy Junior Camp Bulgaria

Несебър тържествено изпрати малките участници в деветото издание на Milan Academy JuniorCampBulgaria.

Лагерът бе организиран под патронажа и с изключителното съдействие на кмета на Община Несебър Николай Димитров, който  беше специален гост на откриването на форума. В кратко слово, той изрази задоволство от реализирането на Milan Academy Junior Camp в Несебър, поздрави участниците и организаторите и им пожела  успешно провеждане на спортния проект.

Най-големият детски футболен форум събра в Несебър  деца от България, Русия, Полша, Италия, Шотландия и  САЩ, които тренираха на базата на ОФК Несебър и в продължение на пет дни станаха част от червено-черната магия. Петима от най-добрите треньори от академията на Milan, водени от изявения специалист и технически директор на Milan Academy Максимилиано Ферари ръководеха тренировките на децата и развиваха техните умения. Освен тренировъчния процес, в свободното си време децата имаха възможност да посетят Стария  Несебър и да се запознаят с богатата му история. На церемонията  по закриването  Максимилиано Ферери даде отлична оценка на условията, организацията и цялостното  протичане на кампа в Несебър, както по време на тренировките, така и по време на извънтренировачните активности.

Емоционални и вдъхновяващи за децата думи, и благодарности към родителите, споделиха и останалите италиански треньори – Катело Гарджуло, Дамяно Мороти, Вирио Перели, Лука Гориети, както и българските им колеги Георги Марев, Калоян Дренков и Асен Нешев. Благодарности към  малките участници и най-вече към родителите за тяхното доверие изрази на финала и г-н Ивайло Рачев, благодарение на който Milan Academy Junior Camp се развива в България от 2011 година.

В една от вечерите организаторите бяха подготвили  много подаръци, сладки изкушения, музика и танци за децата,  техните родители и треньорския екип.

Лагерът приключи в неделя с официална церемония, на която децата представиха забележителна хореография и получиха своите сертификати за участие в кампа.

На финала на събитието деца, треньори и организатори се разделиха с много емоции и си обещаха да се срещнат пак скоро.

Най-добрите малки футболисти от лагера в Несебър ще участват на заключителния турнир на Милан Джуниър Камп в Милано следващата година през март.

От 6 до 11 Август Milan Academy Junior Camp Bulgaria ще бъде отново в Несебър за 10-тото юбилейно издание на проекта в България. Регистрацията за последния лагер през 2019 година е все още отворена, като право на участие имат всички деца на възраст от 5 до 17 години, без значение дали тренират професионално.

Прочетете всички условия и се запишете на официалния сайт – www.milanacademyjuniorcamp.bg