В Несебър гасят осветлението на провлака за „Часът на земята“

Община Несебър ще се присъедини отново към световната кауза „Часът на Земята”, като на 28 март (събота) от 20.30 ч. до 21.30 ч. ще изгаси осветлението на провлака, крепостните стени, както и осветлението на сградата на общинска администрация. В рамките на инициативата ще се включат още музей „Старинен Несебър“, кметствата в Обзор, Свети Влас, Кошарица, Гюльовца, Тънково, Оризаре. Ще бъде изгасено фасадното им осветление в съботния ден от 20.30 ч. до 21.30 ч.

Дейно участие, с много прояви, посветени на световната кауза, ще вземат и образователните заведения на територията на община Несебър.
Децата от ОДЗ „Калина Малина“ – Несебър, ще се включат в инициативата като на 28 март от 20:30 до 21:30 ч. ще загасят осветлението в домовете си. Ден по-рано ще се направи изложба от рисунки по парапета на стълбите на детското заведение.
В ОДЗ „Обзорче“ –гр. Обзор, във връзка с “Часът на Земята” утре ще организират изложба от детски рисунки на тема „Изворче вълшебно“. Детската градина в Слънчев бряг – ЦДГ „Слънце”, ще се включи в глобалната кауза като утре възпитаниците й ще направят оборка на двора на образователното заведение. Ще се почисти и градинката пред детската градина от помощния персонал и децата. Днес в духа на каузата е беседата от г-жа Марийка Динева пред децата от 3-а и 4-а група „Да пазим природата и въздуха“.
Училището в гр. Свети Влас – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, подкрепя глобалната инициативата и ще се включи в световната кампания, като загаси осветлението в сградата си в съботния ден в знак на символичен жест на съпричастност към проблемите на промените в климата и готовност да се окаже съдействие при тяхното решаване. От институцията отправят призив към всички жители на гр. Свети Влас също да подкрепят „Часът на Земята“, изключвайки осветлението си за час. Целта е да се покаже, че всеки от нас е в състояние да промени света, в който живеем. Призивът е публикуван в сайта на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий “, гр. Свети Влас.
Училището в Равда – ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, също е съпричастно към глобалната кауза и в знак на солидарност организира следните мероприятия:
1. Изработване на информационно табло по темата;
2. В часа на класа “Какво знаем за инициативата и нейното послание” всеки клас изписва послание “Обещание към Земята”, което ще бъде залепено към изрисувано на постер земно кълбо, поставено във фоайето на училището;
3. В часовете по изобразително изкуство ще се творят рисунки на тема “Да опазим природата и нейните богатства”, посветени на инициативата и предстоящия през април “Ден на Земята”.