Възпламенено олио предизвика евакуация в мол Галерия Бургас

Инцидентът е станал около 22 часа в заведение на последния етаж, няма пострадали

Пламнало олио в заведение за сръбска скара на последния етаж на мол  Галерия Бургас задейства детекторите за дим и наложи евакуация на над 200 души, намиращи се в търговски център по това време. Инцидентът е станал снощи малко след  22 часа. Той е прекъснал прожекциите в кинокомплекса. Зрителите са изведени своевременно, без да се предизвика паника. Няма пострадали сред клиентите и служителите в мола. Поради късния час и затворените вече магазини не е имало струпване на хора.

За броени минути на сигнала са се отзовали два екипа на пожарната, полицията и спешната помощ.  Според очевидци, евакуацията е станала бързо, а димът, плъзнал по всички нива на мола,  скоро се е разсеял благодарение на системата за аерация, работеща на пълна мощност.

Със съдействието на полицейските служители паркираните в района на мола автомобили са се оттеглили безпроблемно. Затруднение е предизвикало ПТП на кръстовището пред търговския център, вследствие на което е имало задръстване.

Посетителите на кинокомплекса ще могат да гледат прекъснатите филми през някой от следващите дни, като ползват същите билети.

Днес Мол Галерия Бургас работи нормално.