Второто издание на Порт Прим Арт Фест води изкуствата в Бургас през октомври

На различни знакови локации в града ще тържествуват театър, литература, кино, музика, живопис и енология

Есенен Бургас ще донесе цяла плеяда ценни събития на своите жители и гости. В дните от 8 до 13 октомври включително, градът ще бъде сцена на Порт Прим Арт Фест 2018. Фестивалът на изкуствата ще включва различни събития – от театрално представление и литературни представяния и четения, през изложба на картини и пластики до прожекции на авторски  ленти и късометражно кино и винена дегустация. Те ще се проведат на различни знакови и любими места от морски Бургас. Патрон на форума ще бъде популярна фигура от театралната и телевизионна сцена, любима на поколения българи.  Инициатор, организатор и спонсор на Порт Прим Арт Фест 2018 е Гранд Хотел и СПА Приморец с любезното съдействие на община Бургас.

Фестивалите са промяната, която един град дава на жителите си. Те са не просто начин, за привличане на нова публика, а обогатяват и обновяват, раздвижват и отличават. 

Носят ценност в материалната среда на полисите, която няма как по друг начин да бъде лесно променена. Вместо обновени фасади, паважи и добавени осветление и озеленяване, фестивалите рисуват като изпълват с живот. Те събират хората, обединени от определени предпочитания – и любопитните да се запознаят с нещо ново. Така, вдъхват нов дух и облик на познати пространства.

Порт Прим Арт фест не просто обединява почитателите на различните изкуства. Фестивалът е място за срещи – на ценителите помежду им, публиката с творците, но и на самите творци – които имат възможност да си взаимодействат. Форумът запознава хората и с нови арт  събития и хора и техните творби – които всеки има възможност да разпознае като нещо „свое“.

Второто издание на фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест ще превърне есенен Бургас в пресечна точка за живи срещи с актуалното изкуство у нас. По покана и инициатива на Гранд Хотел и СПА Приморец в морския град пристигат творци и събития, които ще са на ексклузивното разположение на бургазлии и гостите на града в седмицата от 8 до 13 октомври. През тези изпълнени със събития шест дни, няма нужда да търсите изкуствата – те ще дойдат при вас.