Водачът на „БСП лява България“ Петър Кънев: ГЕРБ вкара чалгата в политиката

Водачът на листата на „БСП лява България“ за 2- ри МИР – Бургас Петър Кънев, заедно с кандидатите за народни представители Атанас Зафиров, Георги Тодоров и Ваня Чечева, се срещнаха с членове и симпатизанти на коалицията в град Камено. Придружаваше ги кметът на общината инж. Стефан Бонев.

„Тук в Камено имате уникален кмет, той е един от кметовете – образци на БСП и трябва да се гордеете с него” – каза в началото на срещата пред присъстващите Петър Кънев и допълни, че сега е моментът всеки да помисли дали наистина иска да го управляват добри стопани и мислещи за обикновения човек хора или такива, които разединяват нацията, каквито се оказаха управляващите от политическа партия ГЕРБ.

„Бях народен представител и мога да кажа, че дори и за една година ние работихме и проведохме една добра социална политика. Осигурихме коледни и великденски добавки за пенсионерите, увеличихме еднократната помощ за първолаците, успяхме да възстановим т.нар.”швейцарско правило” и от средата на 2014г. пенсиите са актуализирани средно с 2.7%, вдигнаха се детските надбавки за второ дете – от 35 на 70 лева. Това, което свършихме само за една година, ГЕРБ не успяха да направят за своето управление. Освен това, казвам го категорично, ГЕРБ вкара чалгата в политиката. Ние, от „БСП лява България“  сме за икономически активна държава. За държава, която освен регулатор, е собственик и инвеститор. Това изисква държавата да участва в ключови сектори на икономиката, да коригира и да ограничава отрицателните социални последици на пазарните механизми“ -каза още в изявлението си водачът на листата на „БСП лява България“ за 2 – ри МИР – Бургас Петър Кънев.

Вторият в листата Атанас Зафиров призова присъстващите този път , когато отидат на избори, да бъда с гордо вдигнати глави, да останат сами със съвестта и морала си и да изберат тази партия, която може да им предостави достоен живот в справедлива държава.” Поставяме си трудната, но важна задача – да възстановим доверието в политиката. Това предполага да се противопоставим на користната употреба на властта и на  богатството, което купува власт” – каза още Атанас Зафиров. Той напомни на всички в залата, че правилния избор на пети октомври е бюлетината с номер.