Влюбен във вятъра става част от The Treasure Race Adventure`2017

Сезонът на TRACE започва на 3 септември с търсене на съкровище в Бургас

Третият сезон на TRACE – The Treasure Race Adventure започва от Бургас. Отбори от по 5 човека ще следват улики, ще разчитат карти и загадки, преминавайки през поредица от физически и логически предизвикателства, за да достигнат до скрито съкровище. Състезанието ще стартира на 3 септември в Бургас, продължавайки в Пловдив и София.

TRACE е интерактивен куест на живо, който противопоставя отбори и ги сблъсква с логически и физически задачи, в търсене на заровено съкровище.

Трейското трасе, с обща площ от близо 6 000 дка, отново ще постави над 60 отбора пред предизвикателства от 8 различни направления: ориентация, логика, досетливост, активност, екипна работа, бързина, съобразителност и усет. Участниците ще преминават през някои изпитания индивидуално, а през други като отбор. Загадките и уликите ще са различни за всеки колектив и ще имат предварително определена последователност. За момента всички локации в отделните градове се пазят в тайна. Очаква се местата да бъдат разкрити непосредствено преди старта на маратона. Екипът на TRACE подготвя редица изненади за всички приключенци, които ще изберат трескавото „Търсене на съкровища и легенди”.

Замъкът „Влюбен във вятъра” ще стане част от The Treasure Race Adventure`2017. Уникалната приказна атмосфера на замъка с подземната му галерия, магическата стая и обширното имение е идеалния декор за приключения и проявления на търсачески дух, находчивост, креативност и експедитивност. Сред забавленията, които атракционът предлага, изключителен интерес предизвикват игрите „Ловци на духове”,  „Еscape Game Challenge“, „Седемте смъртни гряха“, „Търсачи на легенди и съкровища“. Към тях следващата година ще се прибавят и изкушенията от игрите на TRACE, открили оптималните възможности на Замъка като терен за разплитане на загадъчни сюжети.

„Влюбен във вятъра” е единственият новосъздаден замък в Европа. Със своята приказна архитектура той привлича все повече посетители, печели и множество международни отличия. Неотдавна в престижния международен конкурс за архитектура и дизайн „A’ Design Award“ той завоюва двете първи награди – златен и сребърен приз  и бе обявен за „архитектурно чудо”. Атракционът се нареди и в ТОП 5 класацията на European Best Destinations /Европейската организация на най-добрите европейски дестинации/.