Винен Джулай започва в Бургас

Търговско изложение за вино и храни, произведени в България – „Винен Джулайфест 2017“, за втора поредна година ще събере под един покрив основните браншове, свързани с отглеждането на лозя и производството на вина и спиртни напитки, както и фирми от хранителната промишленост, които защитават високото качеството на българските храни.

Изложението ще се състои в Експозиционен център „Флора Бургас“ от 30 юни до 2 юли. Събитието ще предложи богата арт програма и благотворителна кауза, която и тази година ще бъде свързана с безопасността на движението на децата.

По време на търговското изложение, от 11.00 ч. до 22.00 ч. посетителите чрез безплатна дегустация ще имат възможност да вкусят продуктите на компании лидери, свързани с отглеждането на лозя и производството на вина и спиртни напитки, както на фирми от хранителната промишленост, които защитават високото качество на българските храни.

Томболи и в трите фестивални дни ще предоставят награди на най-активните посетители, които ще получат бутилка вино от любимата си марка и производител.  Те ще изберат чрез своя вот и най-добрата фирма – изложител на търговското изложение.

В двете зали на Експо център „Флора“, където ще се проведе Винен Джулайфест Бургас 2017, ще бъдат поставени урни, в които всеки посетител ще може да постави листче с написано името на фирмата, чийто продукт най- много е харесал, както  и своето име. Всеки ден в 21.00 ч. ще се тегли томболата  и трима от участвалите в нея ще имат шанса да получат подарък от фирмата, която са посочили. Имената на спечелилите  ще бъдат обявени както на място, след тегленето на томболата, така и на фейсбук страницата на  изложението Виното. Новини от морето  и в сайта  burgasdream.com.

Новият момент във второто издание е насочен към туристите – български и чуждестранни. Виненият туризъм е най-модерния в момента и привлича сериозен интерес към българските производители и възможността тези вина да бъдат дегустирани на място.  Заедно с популяризацията на производителите, ще бъдат популяризирани и винени маршрути, които включват емблематични исторически, археологически и природни обекти.

Търговското изложение „Винен Джулайфест 2017“ се организира с любезното съдействие на Община Бургас, в партньорство с Бургаската Регионална туристическа камара /БРТК/ и с подкрепата на Министерството на туризма и Слънчев бряг АД.