Важно за младите поети – пети конкурс „Непознати улици“ започва

Предстои Петото издание на Националния поетичен конкурс „Непознати улици“.

Мери споделя: „Името на най-популярната песен на Мери Бойс Бенд дадох и на стихосбирката с моите собствени ученически стихове. С нейното издаване се роди и идеята за поетичен конкурс за ученици от цялата страна, от VII до XII клас включително. До мен в тази идея стоят: Милена Андонова – директор на Английската гимназия в Бургас и Румяна Емануилиду – журналист и издател.

Вярваме, че и в 21-ви век младите хора създават поезия и споделят своите мисли с белия лист и със света! Искаме да разберем какво мислят, какво ги вълнува, в какво вярват, какво пишат… Каним всички да тръгнат по „непознатите улици“ на творчеството и да изпратят своите стихове за Петото издание на Националния поетичен конкурс!

Ако сте ученици от VII до XII клас включително, тази покана важи точно за вас:

Аз, Мария Мутафчиева, издателска къща „Знаци“ и Профилирана гимназия с преподаване на английски език „Гео Милев“ – Бургас, те каним да изпратиш в периода 1-31 октомври 2016 г. три свои стихотворения на свободна тематика, като посочиш това, което смяташ, че те представя най-добре! Ние с Милена Андонова и Румяна Емануилиду ще прочетем стиховете, ще отличим първенците и ще ги наградим през ноември. Цялата информация, регламента и начина за изпращане на стихове за конкурса „Непознати улици“ можеш да намериш на сайта на гимназията: http://gpaeburgas.org/MARY/

Избраните творби ще бъдат публикувани във вестник „Фактор“. Авторите им ще получат грамоти и награди от ПГПАЕ „Гео Милев“, издателска къща „Знаци“, музика и книги от мен”.