Български демократичен център регистрира 20 кандидати за общински съветници в Бургас

Точно в 15 часа Български демократичен център регистрира в Общинската избирателна комисия листата си за общински съветници в Бургас. Кандидатите на партията за местния парламент в Бургас са 20. Водач на листата е капитан Димитър Христов, общински съветник и през изтеклия мандат.

Български демократичен център излъчва кандидати за общински съветници в девет общини: Бургас, Поморие, Айтос, Сунгурларе, Средец, Малко Търново, Созопол, Приморско и Карнобат – в коалиция. По двама са кандидатите на партията за кметове на населени места в общините Айтос и Средец. Освен кандидат за кмет на община Сунгурларе, БДЦ издига кандидатури и за още 13 населени места в тази община.

Основното послание, което Български демократичен център отправя за мандат 2015 – 2019 година е: Повече работа, за да задържим младите в България.

sn1Чрез своите представители в общинските съвети БДЦ ще работи за разгръщане икономическия потенциал на общините, като вниманието се насочи към периферията. Досегашният кмет на Бургас е взаимствал от програмата й на предходните местни избори именно принципа за необходимост от развитие на съставните селища, припомнят от партията.

Без производство не може да има успешен бизнес, убедени са от БДЦ. Затова във фокуса на работата им в местните парламенти ще бъде възраждане на производството, засилване икономическата стабилност на общините и стремеж към възраждане на някои от изчезващите  професии в Бургас, като риболов и минно дело.