Българският Замък получи златно отличие на Световно изложение в Китай

 „Влюбен във вятъра” завоюва солидни позиции на азиатския туристически пазар

Изключително добра новина за българския туризъм дойде от Далечния Изток преди  началото на летния сезон. На Световното туристическо изложение ITB China в Шанхай  Замъкът „Влюбен във вятъра”  беше класиран на първо място и награден със златен приз в категорията „Качество на туристическия продукт”.  Наградата има изключителна тежест не само заради участието на над 300 000 проекта от целия свят, а и заради солидното представяне на  държавни организации и международни корпорации от рода на MGM, с милионни бюджети  и традиционно силно присъствие на подобни международни събития.

Конкуренцията в категорията „Качество на туристическия продукт” бе жестока – на почетното второ място останаха Кралските музеи Гринуич в Лондон. Златното отличие нареди Замъка до популярни дестинации и организации, класирани на първите места в другите категории: Националния борд за туризъм на Емирство Шаржа от ОАЕ, световноизвестния курорт Бинтан Ризорт в Сингапур и Туристическият конгресен център на Лос Анжелис.

Музеят на Мадам Тюсо  в Лондон и европейският атракцион с 20 годишен юбилей Евро Дисни Ленд, които бяха специално поканени на форума “World Bridge Tourism –2018” , останаха извън класацията.

По инициатива на Европейската туристическа асоциация и на правителството на Китайската Народна Република 2018 е обявена за година на интензивен туристически обмен, главно в посока от Китай към Европа.  Статистическите  данни сочат не  само увеличаване на потока от  туристи, но и нарастване на реалните инвестиции в страните, в които качеството на туристическите услуги е съобразено с особеностите и извикванията на туристите от азиатските страни.

Златното отличие, присъдено на Замъка „Влюбен във вятъра” в Китай, е признание за развитието на българския туризъм. Наградата ще бъде връчена официално на собственика на Замъка Георги Тумпалов на 3 юни 2017 г. , което ще съвпадне и с откриването на летния туристически сезон в Созопол. На церемонията ще присъстват министърът на туризма Николина Ангелкова, представители на посолството на КНР в София, директорът на китайския институт по туризъм, представители на държавата и бизнеса.

 „Въпреки, че сега откриваме сезон’2017, за който сме абсолютно подготвени, тази наша награда сочи „пътя ни”  за следващия сезон.  Ние винаги се стараем да работим в перспектива и да бъдем с крачка напред. С цялата си дейност се стараем не само да предлагаме качествен продукт, който получи поредното международно признание, но и да  бъдем новатори и фактор в туризма – не само в България, а и по света. Неслучайно на конгреса  на Skal International в Монако миналата година единствено ние представихме уникален туристически продукт и то от името на световна организация, която има за мото Game Changers, т.е. тези които променят „правилата на играта”, заяви собственикът на Замъка, Георги Тумпалов