Българският замък официално бе обявен за четвърта топ дестинация в Европа

„Влюбен във вятъра“ стана и член на Световната туристическа организация

 

На специална церемония в Созопол Замъкът „Влюбен във вятъра“ бе официално обявен за четвърта топ дестинация в Европа. В престижния международен конкурс на European Best Destinations /Европейската организация на най-добрите европейски дестинации/ над 100 000 души от 109 държави обявиха българския атракцион за един от най-красивите европейски замъци и го класираха веднага след  замъка „Пена“ в Португалия, „ Алказар“ в Испания  и „Нойшванщайн“ в Германия. Високият приз бе връчен на 13 август на собственика на замъка Георги Тумпалов и мениджърския екип на атракциона лично от министъра на туризма Николина Ангелкова.

UFO_6339„Четвъртото място, което зае българският замък в международната класация е стойностно заради това, че другите  замъци в Европа са с многовековна история, а „Влюбен във вятъра“ е съграден от двете ръце на собственика си и с труда на неговото семейство. Атракции като замъка в Равадиново ни позволяват да предлагаме различен туристически продукт, а подобни високи международни отличия привличат внимание към България, което е предпоставка за развитието на българския туризъм“, каза Министър Ангелкова при връчването на приза.

Копие от отличието бе връчено на кмета на Созопол Панайот Рейзи. Интересът към Замъка привлича вниманието и към античния Созопол, който влезе в полезрението на международните туристически класации. Древният град е номиниран за туристическа дестинация през 2017 г. Номинацията връчи министър Ангелкова и призова всички българи да гласуват за Созопол.

„Щастлив съм, че 20-годишният ми труд не остана незабелязан. Радвам се, че чрез него помагам да се даде нов тласък в развитието на туризма ни. Надявам се това, което съм съградил, да допринесе за сплотяването на нацията ни и всички българи да се почувстват по-достойни по –горди“. С тези думи собственикът и създател на единствения български замък Георги Тумпалов прие високия приз.

Замъкът  получи и още едно отличие. Официално той стана член на Световната туристическа организация към ООН. Картата за членство бе  връчена от президента на българския филиал на организацията Хенрих Крипендорф.

UFO_6812Магията на Замъка събра под един покрив  Южна Корея и Корейската народно- демократична република, Израел и Палестина. Да поздравят победителите тук дойдоха представители на техните дипломатическите мисии, както и дипломати от Египет,  предсатвители на местната и държавната власт, съветникът на министъра на туризма Живко Табаков, общински съветници на Бургас и Созопол, кметове от съседните населени места, бизнеспартньори, дейци на културата и изкуството, граждани и гости на Созопол.

Високото отличие бе отпразнувано с елегантно парти в уникалните градини на Замъка. Гостите се забавляваха под звуците на специална компилация от класическа и съвременна музика. Музикалната картина беше напълно завършена от тримата тенори от „Уникалните гласове“ и младата изпълнителка Мел Плачкова.

UFO_7019Като всеки замък , „Влюбен във вятъра“ си има свой герб, флаг, а вече и химн. Той прозвуча за първи път на коктейла за награждаването. Сътворен е по тект на собственика Георги Тумпалов, музиката е на Николай Плачков, изпълнява се от Михаил Белчев.

С едно от най-стилните и аристократични  събития за Лято 2016 „Влюбен във вятъра“ защити званието си четвърти по красота замък в Европа. Впечатляваща заря огря небето над Созопол, посипа кулите на Замъка със светлина и ознаменува признанието, което страната ни получава като предпочитана туристическа дестинация.