Бургас ще отбележи с шествие Международен ден на хората с увреждания

На 3 декември, обявен от Генералната асамблея на ООН за Международен ден на хората с увреждания, в Бургас ще се проведе символично шествие, обединяващо деца и възрастни с увреждания, техни родители и приятели, артисти от Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“ и Държавен куклен театър – Бургас. То ще премине по главната улица – от площад „Тройката“ до площад „Атанас Сиреков“.

Организатор на събитието, което ще започне в 11 часа, е Община Бургас, със съдействието на сдружение „Равен старт 2009“. Инициативата за него идва от родители, деца и младежи с увреждания.

Организаторите отправят покана към всеки съпричастен жител или гост на града, в съботния ден да извърви тези няколкостотин метра в знак на подкрепа и уважение към достойнството на хората с увреждания, които не са само „обект“ на благотворителност, лечение и социална закрила, а наши съграждани с мнение, желание и възможност да бъдат активни членове на обществото.

Пред сградата на Община Бургас артистите ще увлекат останалите участници в събитието в кратко представление, изтъквайки идеята за включване на хората с увреждания във всички сфери на живота.

Отбелязването на Международния ден на хората с увреждания в Бургас ще завърши с обръщение към гражданите. Микрофонът ще бъде на разположение и на участниците в събитието.