Бургас се представя на ITB Берлин

Бургас влиза в полезрението на световната туристическа индустрия и представя своя потенциал като атрактивна дестинация не само за почивка, но и като възможност за бизнес и инвестиции в тази сфера.
Градът участва в най-голямото туристическо изложение в света ITB Берлин, което се провежда от 8 до 12 март. Община Бургас присъства на националния щанд, който е разположен върху 400 квадратни метра на престижния световен форум. В продължение на няколко дни морският град ще представи своите природни дадености, културно-исторически обекти и предстоящите фестивали.
Амбицията на Община Бургас е съвместно с туристическия бранш да следва най-новите тенденции в развитието на този сектор от икономиката. Целта е забележителностите и потенциалът на града да бъдат популяризирани в широк мащаб и по този начин да бъдат привличани все повече посетители от различни краища на света.
Във втория ден на изложението ресорните министри от държавите, които участват във форума, ще се включат в Седмата среща на Световната организация по туризъм към ООН под надслов „По пътя на коприната“. На нея ще бъде представен потенциалът на България като целогодишна туристическа дестинация.