Бургас се върна в „Златните години на джаза“ с бутиков концерт

Изкушенията за гостите на събитието в Гранд Хотел и СПА Приморец включваха и изискано тристепенно меню в акомпанимент на вина от изба Katarzyna Estate

На 23 август на специален бутиков концерт Бургас се върна в „Златните години на джаза“. Място на събитието за ценители бе лятната градина на Гранд Хотел и СПА Приморец. За отличното настроение на гостите се грижиха едни от най-добрите джаз изпълнители у нас: Марина Господинова – вокал, Михаил Йосифов – тромпет, Милен Кукошаров – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас, Атанас Попов – барабани. Те поднесоха на публиката най-популярните парчета на най-големите в джаза: Ела Фицджералд, Луис Армстронг, Франк Синатра, Били Холидей, Тони Бенет, Нина Симон, Нат „Кинг“ Кол, Ета Джеймс, Рей Чарлз.

Музикантите създадоха истинско пиршество за сетивата, в което публиката бе поканена да вземе участие. Меките линии на контрабаса, изисканият силует на Марина Господинова в блестяща черна вечерна рокля, елегантните ѝ колеги привличаха погледите. Пред сцената, ефектен надпис от обемни светещи букви, маркираше целта на вечерта: отлично „MOOD“ (англ. „настроение“). Бягащите по пищното озеленяване и достолепната кремава фасада на Гранд Хотел и СПА Приморец прожектори преливаха от цвят в цвят, подсилвайки атмосферата на вечерта до приказни измерения.

Освен на класна музика, гостите на Let’s Get PRIM: Златните години на джаза, имаха възможност да се насладят и на други две изкуства: на кулинарията и виното. Избата, на която Гранд Хотел и СПА Приморец довери акомпанимента на специалното тристепенно меню и традиционния уелкъм дринк, беше Katarzyna Estate. Партньорът на събитието прибави допълнителен изискан вкус към вечерта, комплиментиран от чиста арт стойност –  специална изложба, посветена на серията вина Contemplations. Тя бе разположена на ключови места в лятната градина на Гранд Хотел и СПА Приморец и  показа на гостите на събитието изкуството на виното чрез десет платна, експозирани в мащаб на стативи. Реално, всяка от уникалните картини бе всъщност не скица на велик художник, създадена да събира погледите в прочута галерия или частна колекция – а винен етикет. Всяка година Katarzyna Estate променя всички 24 етикета на палитрата вина, които предлага. Талантливи дизайнери се грижат всеки нов етикет да бъде своеобразно произведение на изкуството, заредено със символика и дълбок смисъл, носещи и чисто визуална наслада. Днес, етикетите – картини създадени от Katarzyna Estate през годините са вече над 200. По тях можем да открием какво ли не – от указания, как се готви патешко магре – до Айнщайн, Мулен Руж и класически серии автомобили от миналия век.

Освен с милиони реализирани бутилки годишно, които радват небцата на ценителите на напитката на боговете по цял свят, Katarzyna Estate може да се похвали и с нещо уникално за родния пазар: собствено естествено пенливо вино – брут от 100% шардоне. Последните години избата залага и на био производството. Носител е на многобройни отличия, на международни винарски изложения и форуми. Съвкупността от тези силни фактори, превърна Katarzyna Estate в логичен избор за партньор на Гранд Хотел и СПА Приморец в специалното събитие Let’s Get PRIM: Златните години на джаза.

Класният концерт е поредната стъпка на Гранда на Бургас към превръщане на морския град в дестинация, в която класните събития са не лятна случайност, а устойчива константа. В Гранд Хотел и СПА Приморец можете да откриете всичко – от литературни четения, филмови прожекции и танцови и музикални спектакли – до изложби на бижута и фотоси и събития, посветени на различни култури и народи.