Бургас почете подвига на Ботев и загиналите за свободата на България

Днес се навършват 144 години от героичната гибел в подножието на връх Вола на поета-революционер Христо Ботев.

„Ботев е една от най-големите фигури в българската история, символ на героизъм, достойнство и чест. Саможертвата на този гениален българин никога не трябва да потъва в забрава. Тя трябва да бъде част от модела за възпитание на младите поколения. Днес ние се стараем да следваме неговите възгледи – да сме част от семейството на развитите европейски държави и да работим непрестанно за благото на България“, сподели по повод годишнината кметът Димитър Николов.

Като знак, че подвигът на Ботев не е забравен, много деца се стекоха да поднесат цветя днес пред паметника на поета в Морската градина.

Почит пред героичната саможертва на Ботев и загиналите за свободата на България отдадоха още заместник-кметът на Община Бургас Диана Саватева, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, директорът на ОД на МВР старши комисар Радослав Сотиров, общински съветници и признателни граждани.

Вече 144 години след гибелта на Ботев, делото и словото му остават безсмъртни, за да ни напомнят що е дълг, саможертва и любов към Родината.