Бургаското недоволство е насочено към съда, имуществени поражения и транспортната схема

За миналата година при обществения посредник на Бургас- Тодор Стамболиев са постъпили 442 писмени жалби и са изготвени 231 писма и становища. Окачва се, че бургазлии са най-недоволни от съдебната система, имуществени поражения и транспортната схема. 

Най- много хора са подали сигнали и жалби срещу съда, полицията и частните съдебни изпълнители– общо 65 на брой. „За съжаление усещането за липса на справедливост при постановяването на съдебния акт е намерило трайно място в съзнанието на съгражданите ни. В интерес на истината 80% от посочения брой жалби касаят дейността на частните съдебни изпълнители.”, посочва в годишния си доклад омбудсманът.

На следващо място бургазлии възруптават най-вече срещу  поставянето на аварийни съобщителни устройства в асансьорите, които според тях не правят съоръженията по-сигурни. Не са малко жалбите и от граждани, които се оплакват от нарушаване състоянието на имотите им при извършване на ремонти в съседните апартаменти или на природни бедствия – силни и продължителни дъждове и ветрове.

В областта „Транспорт, паркинги, улици” омбудсманът на Бургас е работил по 30 жалби. Основните сигнали и оплаквания са свързани с въвеждането на новата транспортна схема – новите спирки, маршрутите на автобусите и цената на билетчето. Много хора се оплакват от разписанията на автобусите, необходимостта от прикачване и съответно времето нужно за стигане до работа. Друга част от сигналите са за промените в зимното разписание на автобусите.