Бургаската полиция е сред първенците по разкриваемост на престъпления

Изграждането на новата ограда на българо – турската граница  ще започне в средата на този месец и се очаква до края на годината да бъде готова, заяви в Бургас главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. Той уточни, че всички обществени поръчки за избор на фирми – изпълнители на строително – монтажните дейности вече са приключили.

За охрана на границата с Турция и противодействия на бежанската вълна ще бъдат назначени нови 200 гранични полицаи. Академията на МВР подготвя съкратена процедура за подготовката на този контингент Конкурсът за кандидатите ще приключи до два месеца.

Със 17% е повишена разкриваемостта  на престъпленията на територията на ОДП – Бургас.  Това е ниво над средното за страната, уточни Костов. Сред положителните  резултати в работата на бургаската полиция той открои  общуването между всички отговорни институции за противодействие на престъпността и опазване на обществения ред. Като пример той посочи приемането и прилагането на Наредбата за нощните заведения и съобщи, че разработената методология на местно ниво се залага в действия, които ще се предприемат и в национален мащаб.

Главният секретар на МВР  бе в Бургас за тържествената церемония  по повод професионалния празник на българската полиция, който се  чества на 5 юли. На нея присъстваха още ст. комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР – Бургас, кметът на града Димитър Николов и областният управител Вълчо Чолаков.