Бургаската библиотека се включва в Европейската седмица на кодирането

В залата на ул. „Булаир” 10 ще демонстрират робота Финч

Демонстрация как се работи с робота Финч ще бъде направена в залата на бургаската Регионална библиотека „Пейо Яворов” на улица „Булаир” №10. Показното е предназначено за представители на читалищни библиотеки от област Бургас. Събитието ще се проведе на 13 октомври от 13.00 часа .

Чрез тази инициатива бургаската библиотека се присъединява към Европейската седмица на кодирането, която се провежда през октомври в цялата страна. Тя има за цел да повиши обществения интерес към програмирането. Кампанията насърчава европейци от всички възрасти и с всякакви възможности да осъществяват своите идеи чрез програмиране.

Регионална библиотека „Пейо Яворов” разполага с няколко робота Финч, които са дарени от Посолството на САЩ у нас. Как се работи с тях ще видят участниците в срещата в петък,  озаглавена „Среща с Финч“. Събитието се организира за работещи в читалищата в Бургас и региона. Целта е да бъдат демонстрирани възможностите за работа с робота Финч. По този начин колегите ще научат какво е неговото приложение в обучението по програмиране  и ще имат възможност да направят демонстрации в техните читалища.