Бургазлии напълниха „Голямото сърце“ за по-малко от час

„Голямото сърце на Бургас“ се напълни за по-малко от час. Десетки бургазлии се стекоха на площад „Тройката“, за да донесат своите пластмасови капачки.

Металната конструкция във формата на сърце бе открита официално от областния координатор от ПП ГЕРБ и народен представител Димитър Бойчев заедно с д-р Стилияна Томова от УМБАЛ-Бургас.

Инициативата „Да напълним Голямото сърце на Бургас“ е идея на клуб „България за младите“ към ГЕРБ-Бургас и е финансирана с лични средства на общинските съветници от партията. Целта е да се популяризира разделното събиране и рециклирането на пластмасови отпадъци от гражданите като се допринася за благородна кауза.

Всички събрани капачки от „Голямото сърце“ ще бъдат предавани в УМБАЛ Бургас за кампанията на д-р Стилияна Томова за закупуване на реаномобил с апаратура за бебета.

Подобни постаменти за събиране и рециклиране на пластмасови капачки са поставени в много европейски градове, но за България това е първият.

Конструкцията остава за постоянно на площад „Тройката“, където всеки може да пуска своите пластмасови капачки в удобно за него време.

В инициативата „Да напълним Голямото сърце на Бургас“ вече участват повече от 30 заведения и магазини в града, а желаещи да се включат, изпращат своите пластмасови капачки от цялата област.

Всеки ще има възможност да следи развитието на кампанията във Фейсбук от страницата https://www.fb.com/FillBurgasBigHeart. На нея ще бъде публикувана информация за предадените количества, както и видовете пластмаса, която може да бъде събирана.