БСП обявява кандидата си за кмет на Бургас на 20 юли

БСП-Бургас ще обяви листата си за предстоящите местни избори  на 20 юли,  каза общинският председател Живко Господинов на пресконференция днес. Докато не преминат вътрешнопартийните срещи и общинските конференции от партията няма да оповестяват конкретни имена на кандидат кметове по общини.. Те ще се проведат до 12 юли, на тях ще бъдат обсъдени кандидатурите, ще бъдат подредени и листите.

 „БСП ще има кандидат кмет за Бургас, защото е несериозно втората политическа сила да не излъчи човек, който да се бори за кметското място. По устав отговорността за намирането на подходящ кандидатура е моя, а в случай, че не се появи такъв, то аз трябва да поема това задължение“, поясни Живко Господинов.

БСП ще разчита на 13 общински съветници в бъдещия местен парламент. Резултатите от евровота отчитат ръст от над 3000 гласа. Прехвърлен към местните избори, този резултат дава основание за оптимистични очаквания. Удвоено присъствие в общинския съвет е основната цел на партията, защото: „Не може една община да се управлява само с пиар. За втори пореден мандат  управляващите имат пълно мнозинство. Реално опозиция в такава среда не може да съществува, а това е в ущърб за бургазлии. Взимат се самосиндикални решения, няма дебати, няма диалог“, каза Живко Господинов.

Притеснително за бургаските представители на столетницата е бъдещото намаляване на партийните субсидии. Според Живко Господинов това е атака на управляващите към опозицията – като не могат да я съборят политически,  опитват се да го направят икономически.