„БСП за България” проведе предизборна среща с жители на Созопол

Водачът на листата инж. Петър Кънев заяви, че трябва да се промени Закона за рибарство и аквакултури

Икономика, индустрия и доходи – това бяха част от темите, които „БСП за България” обсъди с жители на Созопол. На срещата присъстваха водачът на листата от 2-ри МИР инж. Петър Кънев, както и някои от останалите кандидати за народни представители – Николай Тишев, Тодор Байчев, Христо Панайотов и Тодор Дамянов.

„Малкият и среден бизнес са като една напрегната пружина, натискана и натискана. Практически те са в изключително тежка ситуация” – посочи инж. Кънев. Той добави още, че остава още една седмица до промяната и че ГЕРБ върви все по-надолу. Страхът от тях продължава и това трябва да се промени. Инж. Кънев коментира и някои от приоритетите си: „Законът за рибарство и аквакултури да го вкараме и да го приемем в по-приемлив вид”.

Николай Тишев от своя страна каза, че най-важната дума сега е „промяна”. Той заяви, че както Бургас, така и останалите общини в областта трябва да са естествен магнит за младите хора и те да остават в тях, а не точно обратното.

„Затова едно от нещата, които ние извеждаме на първо място в нашата програма, е икономика и индустрия. Не си ли възстановим икономиката и индустрията, което ще доведе до увеличение на доходите, българите ще продължават да бягат от родината си. Трябва да се защити българското във всяка една сфера” – добави Тишев.

„Това, което имаме като ангажимент, е преизчисляване на пенсиите, а също и заплатите да вървят нагоре” – посочи Тодор Байчев. Той също така коментира, че трябва да отпадне прилагането на определението „маловажност“ при осъществяване на престъпления против собствеността. Това е заложено в програмата на „БСП за България”. „Имаме една уникална възможност да променим съдбата си към по-добро с един правилен и успешен избор” – допълни Байчев.

Местният представител в листата Тодор Дамянов пък каза, че като личен негов ангажимент, си поставя за цел да работи за възстановяване на един от символите на Созопол, а именно сградата на Морското училище на остров Св. Кирик. Той заяви, че тя трябва да се превърне в един модерен археологически център за провеждането на културни и научни мероприятия.