БСП – Бургас се включи в честването на 74-та годишнина от победата над хитлерофашизма

БСП – Бургас участва в тържественото честване на 74-годишнината от победата над хитлерофашизма. Под звуците на руски патриотични песни, социалистите се включиха в марша на „Безсмъртния полк”. Шествието премина по улица „Александровска” и завърши на площад „Тройката”. Там, на паметника на Съветската армия, всички присъстващи поднесоха венци и цветя в знак на признателност към загиналите герои, дали живота си за великата победа.

На събитието бяха народният представител от „БСП за България“ Николай Тишев, председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов, областният лидер Стойко Танков, областният председател на Движението на ветераните в БСП – Бургас Таню Атанасов, младежкият председател Васил Иванов и общинският съветник от БСП Чанко Мирчев.

„Днес се прекланяме  пред паметта на милионите, загинали във Втората световна война. Денят на победата е в основата на обединена  Европа”, посочи Живко Господинов.

„Трябва винаги да помним, че ако не е имало 9-ти май – Ден на победата, нямаше да има Ден на Европа, който започва да се чества от 1950 г. Никога не трябва да забравяме за подвига на героите, дали живота си за свободата“, каза Николай Тишев.