БСК отличи кмета Николов с почетна награда

Изпълнителният председател на Българска стопанска камара – г-н Божидар Данев, връчи на кмета Димитър Николов почетна грамота и юбилеен знак. Сред мотивите за присъждане на отличието са приносът му за иновативното развитие на градската икономика, способността да приобщава бизнеса за решаване на ключовите проблеми в областта и успехите в развитие на инфраструктурата и културно-историческото наследство.

Награждаването се случи по време на дискусионната среща „Състояние на българската икономика – реалности и очаквания през 2015 г.“, организирана от Българска стопанска камара. В нея участваха още областният управител Вълчо Чолаков, зам.-председателят на Търговско индустриална камара – Бургас Видка Вълчева, десетки представители на местния бизнес.

„Живеем в България и борбата ни с различни по вид трудности е ежедневие. Всяка гилдия има своите проблеми, но коренът им в повечето случаи е общ. За детайлна и точна моментна снимка много помага експертизата на организации като Вашата. Бургас, както винаги през последните години, е в много изгодно, но не съвсем реализирано положение. В областта на европейските проекти имаме своите безспорни успехи, но частните инвестиции нарастват много бавно. Сигурен съм, че новото правителство ще продължи с излъчването на добри сигнали към чуждестранните партньори, за да ни припознаят отново. Разбира се, това трябва да е в комбинация с адекватна вътрешна политика, поощряваща инвестиционните процеси. Като обединение на работодатели, разчитам на Вас да останете все така целенасочени в общия стремеж да задържим младите и образовани хора тук, за да работят за просперитета на страната. Ще продължа да се надявам и на Вашата ценна подкрепа по отношение контактите и деловите връзки на Бургас на международно ниво“, каза кметът Николов в обръщението си към Божидар Данев.