Благотворителен турнир събира над 400 деца от България и Италия

Над 400 деца от България и Италия ще се включат в благотворителен турнир по футбол за  „Купа Бургас“. Спортната инициатива е първа по рода си и ще завладее града от 3-ти до 5-ти април. В нея ще се включат 24 отбора. Футболистите ще бъдат разделени в три възрастови групи –  9, 11 и 13-годишни. Спортните срещи от голямата надпревара ще се провеждат на игрищата в Спортен център „Изгрев“, кварталите  „Ветрен“  и „Долно езерово“. Това стана ясно на провелата се днес пресконференция.

„Нашият град заслужава такива мащабни спортни събития. Идеята е „Купа Бургас“ да се превърне в традиционна . Очакванията ни са с всяка следваща година да се привличат все повече чуждестранни отбори, а масовата публика да се наслаждава на зрелищни мачове от висок ранг, да се стимулира най-популярния спорт – футбола“ – каза Тодор Райков, председател на СФК „Чайка“, който е един от организаторите.

50 деца от спортен клуб „Катаня“/Италия/ пристигат за състезанието.

Събитието е с благотворителен характер.

„Радвам се, че турнирът стартира именно в годината, когато Бургас е европейски град на спорта. Вярвам, че доброто ни партньорство ще реализира много успешни бъдещи инициативи“, каза Веселина Деведжиева, началник на отдел „Спорт“ към Община Бургас.

Финалните срещи ще се проведат на 5-ти април от 11.00 часа на стадион „Лазур“. Тогава  теренът ще бъде разделен на 4 мини игрища. В истинска атракция ще се превърне дербито между ветераните на град  Бургас и клуба на „Леонардо Бианки“ , по известен като Лео. Тогава на терена ще излязат много популярни артисти и певци.

„Италспорт“ е фирма със силно изразена социална насоченост. Това събитие е призив за взаимна ангажираност към спорта и неговото развитие. Събраните средства ще бъдат дарени на Дома за медико-социални грижи „Вяра, надежда и любов“ – уточни Пенка Угурова, управител на фирма „Италспорт“. Тя допълни, че една от изненадите за отбора – победител е тениска от екипа на европейския гранд „Милан“. Фланелката ще бъде разписана от всички настоящи футболисти на отбора.

На срещата присъства г-н Лука Капеларе, генерален директор на „Италспорт“. Първенството ще завърши с музикален концерт .За доброто настроение на присъстващите ще се погрижат нашумелите музикални идоли от телевизионния формат X-фактор – Траян и Кристина Дончева, няма да липсват акробатични изпълнения и танци.

Всички събития от футболния форум са с вход свободен.