Благотворителен концерт насочва вниманието към пострадалите от насилие

Благотворителен концерт в Бургас насочва вниманието към пострадалите от домашно насилие. Събитието е под мотото „Подай ръка! Аз съм до теб!” Организаторите от МЕДИЙНА ГРУПА БУРГАС НОВА и сайта е-Бургас  са предизвикани от факта, че Бургас е на едно от челните места в класациите с най-много жертви на домашния тормоз. Според статистиката всяка четвърта жена е била жертва на насилие от интимния си партньор, всяко шесто дете е било бито и тормозено от родителите си. Но има и много жени и деца, които от срам и най-вече от страх не споделят и не разкриват какво всъщност се случва у дома.

Мястото, където жертвите могат да получат помощ е Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица, пострадали от насилие-Бургас и Кризисния център към него. Кризисният център обаче има нужда от средства.

Затова е и събитието „Подай ръка! Аз съм до теб!”. По този начин организаторите показват своята съпричастност и искат да вдъхнат вяра и сила на всички жени и деца, жертви на побой, обиди и тормоз.

В концерта ще участват дамски квартет СТРИНГС, рапиращият репортер от „Господари на ефира” Боби Ваклинов,  звездата от Х-Фактор Кристиян Грънчаров, малката финалистка от „България търси талант” с голям глас Поля Иванова, младата бургаска надежда Митко Петров, лятната експлозия DJ LITE & NELITA, огненият Добри Добрев и неговата чаровна и опасна ученичка Ива Желязкова, самураите от клуб ХИКАРИ, гласът на „Сезони” Калина Енчева, откривателите на  бургаски таланти Иван Бъчваров, както и други отличени в „България търси талант”,  Канди Атанасов , танцова школа”Блайк стайл” –ДЮН-Бургас и много други. За сега организаторите пазят в тайна имената на водещите на концерта, който ще се състои на открита сцена „Охлюва” в Морската градина на 4 юли от 19 часа.