Бизнес форум подкрепен от КРИБ-Бургас събира български и турски предприемачи в „Приморец“

На 10 май 2018г. в Гранд хотел и СПА Приморец в Бургас ще се проведе форум „Турско-българският бизнес – добри практики, възможности и перспективи“. На срещата предприемачи от двете държави ще споделят ноу-хау и успешни бизнес подходи и ще дискутират възможностите за инвестиции и партньорство в различни сектори. Събитието се организира от списание ENTERPRISE и е част от поредица форуми MySuccess.bg. Партньор на инициативата, търсеща укрепване на бизнес контактите между двете държави е КРИБ-Бургас.

Специално внимание ще бъде отделено на конкретни възможности за търговия с хранителни продукти, плодове и зеленчуци, строителни материали, производството и търговия на текстилни стоки, машини и мебели. Те ще бъдат презентирани от водещи компании и от турска, и от българска страна. Дискусия ще очертае промените и тенденциите в туристическия сектор, както и предпочитанията на турските и българските предприемачи. Българската агенция за инвестиции ще представи на присъстващите актуални данни и макроикономически анализ относно инвестиционния климат у нас и възможностите на България като бизнес партньор.

Регионалната структура на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България ще бъде представена на форума лично от своя Председател – г-н Стоян Караненов. „Силната икономика на Турция и фактът, че тя е втори по обем потребител на родни стоки след Германия, логично водят до организация на подобни срещи – на които компаниите от двете държави да имат възможност да обмислят общи начинания“ – каза Председателят на КРИБ-Бургас. „Очакванията ми за форума са високи – като полезност чрез придобит ноу-хау и създадени контакти и прерастване в общи начинания, от полза и за  България, и за Турция. Благодаря на инициаторите на срещата – сп. ENTERPRISE, които местният бизнес, представен от КРИБ-Бургас, неизменно подкрепя“.

Сред другите участници на форум  „Турско-българският бизнес – добри практики, възможности и перспективи“ са Директорът на Индустриален и логистичен парк Бургас г-н Стамен Стамов, Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции г-н Стамен Янев, Председателят на Българо-турската индустриална камара  /Бултишад/ и председател на Надзорния съвет на Алкомет АД г-н Фикрет Индже. Покани за участие са отправени и към Областният управител на Бургас – г-н Вълчо Чолаков, Кметът на град Бургас – г-н Димитър Николов, Генералният консул на Република Турция в Бургас г-н Нурай Иньонтепе, Председателят на Турско-Българския бизнес съвет, DEIK-съвет за външно икономическо сътрудничество гр. Истанбул, Турция г-н Осман Ак.