БДЦ настоява да има уличка на занаятите в Поморие

Постоянното показване на занаятчийска продукция е път към възраждането на региона

Селищата в община Поморие имат шанс за развитие в областта на занаятите. Това ще се случи, ако се реализира идеята на Детелин Лилов – кандидат за общински съветник в Поморие от листата на Български демократичен център.

Занаятчиите трябва да станат още по – популярни, тъй като те са атрактивни и за туристите, и за гражданите на морския град, смята Детелин Лилов. Той има предложение за създаване на постоянно място, където да се показват занаятчийските продукти.  Подходящ е терена в близост до манастира „Свети Георги”, който се ползва за паркинг. Част от него може да се обособи като целогодишно действаща „Уличка на занаятите” с постройки, които лесно могат да се демонтират. Удобно място за занаятчийско изложение има и в стария град.

Идеята на Детелин Лилов да се даде постоянно поле за изява на занаятчиите в общината, вече има подкрепа сред поморийската общественост и това  прави осъществяването й напълно реално. Организиране на лятна международна занаятчийска борса е друга възможност за съживяване на този специфичен поминък.