Ангелина и Даката сътвориха фурор със съвместна изложба

Съвместната изложба на Ангелина и Йордан Ангелови „2х50” препълни иначе просторната зала на Ателие R. С юбилеите на двамата творци бе отбелязана и първата годишнина на галерията. Събитието бе гарнирано и с прекрасно марково вино, специален подарък за създателите на галерията Мариана и Митко Рачеви, които споделиха наздравиците с гостите.

Творбите на семейството художници  съжителстват прекрасно в пространството на Ателие R. Всеки показва собствения си стил за послания, предпочитана техника и творчески експерименти. Изненади не липсват – няколко картини на Ангелина са изпитание за познавачите. „Старият град” на пръв поглед се възприема като творба на Даката. Но почти веднага е усеща специфичната мекота на Ангелина.

„Изкуството не е онова нещо, което забавлява, обновява, създава красота и уют.То е това, което вълнува хората на много нива над тези, на много нива в дълбочината на самите себе си. В  тази изложба са подбрани творби с преки въпроси,  на които всеки би могъл да намери своя отговор”, сподели Даката. Подборът на картините в експозицията е направен специално за събитието и показва натрупаното през годините като творчески опит, експерименти и търсения.

„Искреността в творчеството ни е това, което докосва и събра толкова много хора тук. Радваме се, че можем да споделим нещо съкровено от душите си с вас”, допълни Ангелина.

Диана Саватева, която откри изложбата, обобщи нейния смисъл така:

„Видях в експозицията едно красиво опровержение на мита, че хора, посветили живота си на едно и също изкуство, трудно съжителстват под един покрив. В платната на Даката и акварелите на Ани се усещат две неща – финес и хармония. Хората, които ги познават добре, са категорични, че така е и живота им.”

Многобройните гости, сред които бяха заместник областният управител Севдалина Турманова и заместник кметът Йорданка Ананиева споделиха този прекрасен празник за сетивата и душата. Но едва ли това е достатъчно, защото със сигурност изложбата предизвиква желание за нова, по-съкровена споделеност.  

Възможност за това има – изложбата в Ателие R ще продължи до 3 ноември.