АБВ ще върне доверието в държавата

„Няма нищо по-важно от доверието на хората в институциите, доверието между институциите и доверието между хората. АВБ ще преодолее кризата в доверието, трайно настанила се в българското общество.“ Това заяви лидерът на Коалиция „АБВ“ Георги Първанов на откриването на предизборната кампания на партията в Бургас.

От представянето на кандидат-депутатите в листата на движението стана ясно, че АБВ ще реализира програмата си с експертната помощ на предимно нови лица със свежи идеи, големи амбиции и безспорен опит в своята област.

Георги Първанов очерта програмата на партията, сред най-важни приоритети в която ще бъдат реформа в съдебната власт, даваща възможност за пряк избор на съдиите, смяна на избирателната система с мажоритарна, борба срещу корупцията и нередностите в провеждането на процедурите за обществени поръчки, свиване на партийните субсидии, както и прилагане на швейцарското правило за пенсиониране.

Екс държавният глава не подмина и актуалната тема за наводненията в Бургаски регион. Ролята на държавата според него не би трябвало да се изразява в нейната бърза реакция, а в превантивната й намеса, която да предвижда проблема и да го решава в неговия зародиш. Според Първанов хората от листата на партията имат капацитета и качествата да работят имено в тази насока.

Пред събралите се на Часовника бургазлии Георги Първанов пое ясен ангажимент да застава зад всяко действие на първия в листата – ген. Михо Михов и да защитава честта и мерките, които той ще предприема за решаването на проблемите в държавата.

Генерал Михо Михов от своя страна подчерта ключовата роля, която Бургас и Черноморския регион ще играят в разрешаването на ситуацията в Украйна. Той увери, че кампанията му ще мине под знака на честта, както подобава на един истински генерал.