Юнски изкушения за художници и ценители в Бургас

Десет интересни изложби ще зарадват ценителите на изкуството в Бургас през юни. Галериите ще представят популярни автори, ценени както у нас, така и зад граница, сред които – преподавателят в НХА – Бургас – Александър Ташев, творецът от Велико Търново – Гълъбин Христов, бургаските художници Кръстъо Тодоров – Кеца и Иво Бистришки, Цветан Казанджиев, Стилияна Узунова, позната като главен художник-гримьор от тв формата „Като две капки вода“, носителят на Националната награда „Приятели на морето“ през 2017 г. – Атанас Христов и фографът Радослав Първанов.

Ако сте любител на изкуството и харесвате да прекарвате времето си в приятна компания на метри от морето, препоръчваме да посетите две интересни прояви, в които рисуването върви заедно с чаша охладено вино. Организаторите на „Artoholics“ ще ви посрещнат в двора на Графична база на 12 и 13 юни. За повече информация и записвания https://www.facebook.com/artoholics.art.gallery. Това са първите събития в двора на Графична база за този сезон. По традиция Ася Петрова и Таня Стоянова от „Wine Gogh“ ви очакват в двора на галерия „Георги Баев“. Информация за събитието може да получите тук https://www.facebook.com/winegogh.bs/. Всеки понеделник и вторник след 17.00 часа може да рисувате и в Art Gallery GARYELI, намираща се на ул. „Константин Фотинов“ №29.

Всички събития ще се проведат съгласно препоръките на Министерство на здравеопазването.

На 9 юни  залата на Дружеството на бургаските художници отваря врата за творби на Кръстьо Тодоров.  Проектът „60+1“ има за цел да направи цялостно представяне на художника по повод две важни годишнини в живота му: 60 годишен юбилей (2019 г.) и 35 години професионална творческа дейност (2020).
Идеята на изложбата е да обобщи основните сюжети в картините на Кеца, развити в творческите му търсения през годините, изпълнени с изключителна естетика и професионализъм: арлекините, символ на самотата и вглъбеността, търсещи изгубените връзки; жената, лишена от земна суета, но вдъхновяваща със своя магнетизъм, градските пейзажи със старите бургаски къщи и морето.
Познат, но изненадващ, Кръстю Тодоров ще представи познати теми в тяхното развитие. 
Изложбата се реализира с финансовата подкрепа наОбщина Бургас и ще бъде представена в залата на ДБХ  на ул. „Александровска“ 22 от 9 до 22 юни.

С оглед предпазните мерки и спазване на дистанция, откриването на изложбата е отворено: от 16.00 до 20.00 ч.

Вижте всички покани тук:

27 май –  17 юни

Изложба „Дигитален графит“

автор:Александър Ташков Ташев

галерия „Неси“, ул. „Александровска“ / ул. „Хан Крум“ № 3

Александър Ташков Ташев е роден на10.04.1959 в град Плевен
Завършва езикова гимназия, следва в Националната художествена академия, живопис при проф. Добри Добрев. През 1989 – Хоноруван преподавател в специалностите „Рекламен дизайн“ и „Дизайн за детската среда“, дисциплина Живопис, НХА София
2018 – редовен ас. доктор, дисциплина „Рисуване“ и „Живопис“, НХА Филиал Бургас
Член на СБХ, 1992

16 юни

Изложба Георги Баев

галерия:Георги Баев, бул.“Демокрация“ 6

17 юни

Автор: Гълъбин Христов, Галерия „Неси“

Ул. „Александровска“ / ул. „Хан Крум“ № 3

Откриване:16.00 от 19.00 часа

Вече сме напълно убедени, че Бургас е един от любимите градове на Гълъбин Христов. За пореден път творецът от Велико Търново, член на Съюза на българските художници ще представи последните си творби в нашия град.

09 – 22 юни

Изложба живопис 60+ Автор: Кръстъо Тодоров – Кеца

Дружество на бургаските художници

Роден на 08. юни 1959 г. в Бургас. Завършил е Художествена гимназия в Казанлък и през 1985 г. специалност „Живопис“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Негови картини се намират в частни колекции в България, Белгия, Германия, Франция, Англия, САЩ , Турция. Живее и работи в Бургас. Кеца работи в сферата на фигуралната живопис, рисунката и литографията. Стилът му се характеризира със специфично гротесково представяне на персонажите и съзнателно търсена деформация на изобразяваните обекти.

15 юни – 30 юни

Фото изложба „Аз съм българка“

автор: Радослав Първанов

КЦ „Морско казино“, зала: Георги Баев, ет.0

 

19 май – 09 юни

Изложба живопис „Над сушата“

автор:Иво Бистришки

Галерия „Пролет“, Ул. Лермонтов 32, Бургас

 

10 юни – 29 юни

Изложба живопис

Автор: Стилияна Узунова

Галерия „Пролет“, Ул. Лермонтов 32, Бургас

Стиляна Узунова произхожда от семейство на художници, а самата тя е завършила Художествената гимназия и Националната художествена академия в София със специлност ,,Книга и печатна графика“ при проф. Владислав Паскалев. Освен като съвременен художник Стиляна е позната, като уважаван художник-гримьор от тв формата „Като две капки вода“ .

30 юни

Изложба живопис Атанас Хранов

Галерия „Пролет“

Ул. Лермонтов 32, Бургас

Атанас Хранов е роден в град Пловдив. Завършва Националната художествена академия при проф. Антон Дончев. Носител е на Националната награда Приятели на морето, 2017 г., раздел живопис.

11 юни

Галерия „Ателие Р“

живопис, графика и рисунк

 автор Цветан Казанджиев

Роден  на 17 октомври 1960 г. в Ямбол. Член е на Съюза на българските художници, секция „Графика“ от 1989 г.Негови графики са притежание на Национална галерия София -България; Графичен кабинет Варна- България; Dalarnas музей Фалун- Швеция; Арт музей Лодз- Полша; Арт музей Ферол- Испания; Арт музей Оренсе- Испания и в много частни колекции в България, Япония, Гърция, Холандия, САЩ, Финландия, Франция, Полша и много други.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!