Чрез приложението SMART BURGAS можем да получаваме информация за извънредното положение

Електронната платформа Смарт Бургас вече има мобилна версия. Засега тя е достъпна за телефоните с операционна система андроид, които са масово използваните. Очаква се разрешение платформата да бъде качена и във вариант за айфон.

Приложението е достъпно за инсталиране напълно безплатно в Google Play и App Store. Апликацията събира данни от различни интелигентни устройства и системи, функциониращи в града, и ги синтезира в 17 интерактивни модула. Така Smart Burgas предоставя лесен и удобен достъп до ключова информация за градската среда.

Вече всяка информация за извънредното положение също може да се следи от гражданите чрез мобилното приложение. В него ще откриете всичко важно – актуални мерки, горещи телефони, заведения, правещи доставки до дома и т.н.

„В Смарт Бургас вече поместваме и математическия модел за заболеваемостта в Бургас, както и брой на карантинираните хора в града. Тази информация ще откриете и в сайта на Общината“, каза кметът Димитър Николов.

Ето какво събира в джобен формат приложението Smart Burgas на този етап, освен данните за извънредното положение, от които се интересува всеки:

ЗДРАВЕ И СПОРТ – визуализация на болнични заведение и аптеки с локация и възможност за навигация; локация и информация за спортни съоръжения в града – детски площадки, спортни зали, стадиони (в момента те не се използват заради извънредното положение).

ВРЕМЕТО – информация за текущата метеорологична обстановка и 7-дневна прогноза за температурите в града.

ВЪЗДУХ – информация за качеството на въздуха по данни от градските метеостанции по райони.

ВЕЛО – локация върху картата на града на общинските велостоянки с информация за броя на свободните конвенционални и електрически велосипеди (в момента услугата рент-а-байк не се предлага).

РЕМОНТИ – актуална информация за текущите градски ремонти с визуализация върху карта и информация за крайната дата на ремонта.

ПАРКИНГИ – Информация за свободните паркоместа в обхвата на Синя и Зелена зони (в момента таксуването за паркиране е отменено) и общински паркинги в града. Карта с тяхното местоположение. Възможност за самотаксуване чрез SMS за предварително въведени регистрационни номера.

ВОДА – данни за нивата на близките водни басейни и информация за качеството на питейната вода от двата язовира, обслужващи града.

ТРАФИК – информация за актуалния градски трафик с визуализация на неговата натовареност върху картата на града.

ОТПАДЪЦИ – локации върху картата на града на съдовете за сметосъбиране по видове – подземни, надземни, мобилни центрове, контейнери и депа.

КАМЕРИ – видео стрийминг в реално време от градските камери.

ИНДУСТРИАЛНИ ЗОНИ – информация от промишлените зони (общински и частни) – продадени парцели, свободни и заети, категоризиране по зони, с препратка към сайтове.

БИЗНЕС КАРТА – брой фирми, регистрирани в бизнес картата на Община Бургас с информация за наети в тях лица и препратка към основния сайт.

VR БУРГАС – брой обекти, включени във виртуалната разходка и препратка към основния сайт.

НОВИНИ – визуализация на последни въведени новини от сайта на Община Бургас.

СЪБИТИЯ – визуализация на актуалните културни събития в града с препращане към основните сайтове (в момента масовите събирания са отменени, включително повечето културни събития).

АНКЕТА – възможност за гласуване в анкета, касаеща актуален за града въпрос.

ПРИЛОЖЕНИЯ – Визуализация на всички приложения за Бургас по категории с кратко описание и препратка към съответния магазин за инсталиране на мобилни приложения.

Отделните модули на приложението могат да бъдат маркирани като любими, за да следите удобно тези от тях, които ви интересуват най-много.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!