Чистим Атанасовското езеро в неделя

Българска фондация за биоразнообразие /БФБ/ организира на 19 април /неделя/ пролетно почистване около Атанасовкото езеро. Целта на акцията е да се почисти районът около „Укритието” на бургаското езеро и да се даде началото на Пътеката на саблеклюна, която ще бъде изградена там.

От фондацията призовават всички, които имат няколко свободни часа в неделния ден да се присъединят към тях. Особено полезни ще са технически грамотните, които могат да работят с машини за рязане и косене. БФБ ще осигурят чували, ръкавици, храсторези, вода и лека храна за всички доброволци. Срещата е пред Укритието на изхода на Бургас, в посока кв. Сарафово, преди бензиностанция „Лукойл” в 10 часа.

„Сега е най-подходящият момент да разчистим растителността, да съберем и изнесем струпаните строителни отпадъци, да изтесаме тревата по остатъците от алеите, да отстраним битовите отпадъци и да дадем началото на тази пътека, която вярваме, че ще бъде привлекателна за всички граждани на Бургас, които искат да бъдат по-близо до природата”, приканват организаторите.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!