Чешки и румънски полицаи ще помагат по морето

Румънски и чешки полицейски служители подпомагат от днес колегите си в Районни управления Несебър и Приморско в съответствие с подписаните правила за извършване на съвместни действия по осъществяването на патрулно-постова дейност по опазване обществения ред и сигурността в курортите по Южното Черноморие през активния летен сезон.

Полицейските служители бяха посрещнати от Началниците на Районните управления, както следва : румънския екип от главен инспектор Живко Даскалов, а чешкия – от главен инспектор Галин Згуров. Командированите чужди полицейски служители са запознати със задачите по опазване на обществения ред и противодействие на престъпността, като особенно внимание е отделено на спецификите в съответните региони. Предвидено е румънските и чешки полицейски служители да пребивават в Слънчев бряг и Приморско до началото на м. септември, като ротацията на смените им ще се извърши през един месец.

За първа смяна в Несебър от Румъния пристигнаха – агенти Флорин Нарчис Ангел и Бейхан Мустафа, а в Приморско – Дмитрий Бурцев и Павел Храдилек, придружавани от служителя от отдел „Международно сътрудничество” на Президуима на чешката полиция – капитан Марек Хрушка.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!