Четири туристически корабчета ще тръгват от Морска гара Бургас

Пристанище Бургас” ЕАД сключи договори със собствениците на четири туристически корабчета, които извършват морски пътувания до остров „Света Анастасия”, в залива и близките крайбрежни градове. От началото на юни гражданите и гостите на града могат да избират за своето морско пътуване между катамарана „Анастасия”, „Кук”, „Мариела” и „Пиратското корабче”. На Морска гара за пътниците са осигурени всички удобства. Там са ситуирани и касите на всеки един от пътуващите туристически кораби. Само през май през Морска гара Бургас са преминали над 4400 пасажери.

В момента ръководството на пристанището и фирмата-оператор на кометите съгласуват графика им за посещение на Морска гара-Бургас. Разписанието ще бъде обявено впоследствие.

Въпреки спада в круизните пътувания заради кризата в Кримския полуостров, ръководството на пристанище Бургас успя да изпълни с живот новата Морска гара и да я използва по предназначение, а Зоната за свободен достъп се оказа едно от любимите места за разходки и релакс на бургазлии.

20131010_130600Ръководството на пристанището продължава да работи по плановете си Зоната да стане още по-атрактивна за посетителите. Тази година предстои рехабилитация на пространството около Яхт клуба и ще започне първият етап от обновяването на инфраструктурата на Зоната. Вече е одобрен техническия план и е издадено строително разрешение за благоустрояването на пространството около Морска гара при първо и второ корабни места. Площта, която ще бъде рехабилитирана, е 45 дка.

В близките дни ще бъдат отворени и ценовите оферти на фирмите за реконструкция на „Магазия 1” и превръщането й в Морски културен център. Процедурата по цялостната рехабилитация се изпълнява от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”.

Първият круизен кораб „Emerald Prinsess” с 3 080 пасажери ще пристигне на Морска гара на 27 август. Той е едни от големите лайнери с дължина 288 метра и газене 8,5 метра. През септември и октомври също се чакат круизи. Единствено на Морска гара Бургас големите пасажерски кораби могат да акостира директно на кея, заради дълбочината на корабните места. Освен това Морска гара Бургас винаги е в готовност при лошо време да посрещне други круизи от съседни пристанища и да обслужи пътниците.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!