„Черноморски фар“ навъртя един век

Тази година е юбилейна за „Черноморски фар“. Вестникът на Бургас и региона навършва 100 години. Преживял преврати, войни, режими, той продължава да отстоява журналистиката и публицистиката и във времена, които са трудни за хартиените издания.

Вече един век вестникът е прозорецът на бургазлии към случващото се в региона, оставя трайна следа в културната памет на десетки поколения, играе ролята на своеобразен документ за обществено-икономическия и социалния живот на Бургас.

Местният вестник оцелява, защото публиката има необходимост от него, вярва му и знае, че точно регионалната журналистика обръща внимание на местните проблеми. Вписан е в „Златния алманах на България“, издаден през 1942 година.

Днес „Черноморски фар“ продължава да пази традициите на доброто слово. На 11 септември, петък, екипът на изданието е подготвил няколко събития, с които ще отбележи годишнината:

* 11 часа – Откриване на изложба „100 години пазим традициите на доброто слово“

Улица „Александровска“, до площад „Атанас Сиреков“

* 11.30 часа – съвместно с Регионална библиотека „Пейо Яворов“ – Изложба от „Първи страници на вестника“. Детска работилничка за сглобяване на вестникарски шапки и лодки от вестници.

Улица „Алеко Богориди“ № 21

* 18.30 часа – Културен център „Морско казино“ – Изложба от „Съкровищницата на Фара“-картини на известни бургаски художници, зала „Георги Баев“.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!