Центровете за настаняване от семеен тип в кв. Ветрен посрещнаха гости за Световния ден на социалната работа

Когато видях какви условия са осигурени за деца с увреждания в Белгия, казах си: „Това в България не може да стане!”. Оказа се, че може! И съм много щастлив, че  Бургас е пръв в България с изградени модерни домове за децата със специфични потребности.” Това сподели д-р Лорис Мануелян – заместник-кмет „Здравеопазване и социални дейности” при откриването на Центъра за настаняване от семеен тип в кв. Ветрен. Той поздрави персонала на центъра и по случай празника на социалния работник, който се отбелязва днес и изтъкна огромното значение на тази трудна и изключително хуманна професия. photo (1)Към поздравленията се присъединиха и гостите, сред които д-р Снежана Атанасова – директор на  Дирекция „Социално подпомагане“ – Бургас, Maya KazandjievaМая Казанджиева – директор на Дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт“ в Община Бургас,  омбудсманът Таньо Атанасов, Галя Николова – експерт в РИО на МОН-Бургас, Елена Инджова – началник отдел „Закрила на детето“, социални работници и педагози.d-r Atanasova

На  събитието присъстваха и гости от МТСП. Те разгледаха Центровете и се запознаха с децата и младежите.

Стопаните на Центъра получиха и подаръци – кошници с плодове от кмета на община Бургас Димитър Николов и детски рисунки, нарисувани специално за тях от ученици в ОУ „Св. Княз Борис I”.

kushtichkiВ двете къщички в кв. Ветрен, изградени по проект „Живот в семейна среда – нова възможност за деца и младежи с увреждания в Община Бургас”, са настанени 20 деца с умствени и физически увреждания. За тях с обич и търпение се грижат добре обучени възпитатели.

Проектът “ Живот в семейна среда – нова възможност за деца и младежи с увреждания в Община Бургас“ се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси“, финансиран е от Европейския социален фонд с обща стойност –  816 576,60 лв. Той е с продължителност 15 месеца, от февруари 2014 до 30 април 2015 година.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!