Царево с ново читалище до началото на лятото

Започна реновирането на Народно читалище „Георги Кондолов 1914” в град Царево. Договорът с фирмата изпълнител – „Дедал 1995” ЕООД вече е подписан, а ремонтът трябва да бъде завършен в срок от 120 дни, съобщава официалният сайт на общината.

Читалището се намира в централната част на града, а средствата за ремонта се осигуряват от Сдружение “Местна инициативна рибарска група Приморско – Созопол – Царево”. Проектът е по мярка 3.1 „Инфраструктура и услуги, свързани с малките рибарски стопанства и туризма“ и е на стойност 188 200,23 лв. С тези пари ще се извърши обновяване на материалната база на читалището. Предвидено е  подменяне на външната дограма на цялата сграда и на интериорните врати, както и освежаване на лекционна, репетиционна и кино зали. По проекта ще се ремонтират още покривът и фасадите, съблекалните и санитарното помещение. Ще се постави ефектно фасадно осветление. Ще бъдат закупени  и фолклорни костюми, нужни за съставите към читалището.

От Общината се надяват, че съвременният вид на сградата ще привлича повече местни посетители и туристи на организираните там културни мероприятия.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!