Христо Генев гостува с изложба в градската галерия на Бургас

Художникът от Казанлък Христо Генев гостува с изложба в Бургас. Експозицията, под провокиращото название „РазЛичен“, е  подредена в Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“. Откриването на  изложбата е от 18 часа днес, 21 август.

„РазЛичен“ е уникален по рода си авторски проект, който се отличава с необичаен жанров синтез между скулптура и фотография. В него художникът показва пластики и монохромни фотографии, снимани от самия него. Скулптурите в изложбата са плод на работата му с класическия материал дърво през последните няколко години. Много от тях публиката вижда за пръв път.

Христо Генев е директор на Художествена галерия – Казанлък от 2001 г. Има редица участия в изложби, пленери и други национални форуми на изобразителното изкуство, както и самостоятелни изложби. Генев е автор на храмови икони и фасадната мозайка на болничния параклис „Света Анна“ в Казанлък и църквата „Свети Николай Чудотворец“ в Стара Загора. В съавторство с Антон Антонов, дело на Христо Генев е и храмовата мозайка на „Свети Димитър“ в Стара Загора и храм „Успение на Света Богородица“ в Казанлък.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!