Хотелиерите искат облекчен режим за чуждестранните работници

Туристическият бранш иска  да се облекчи режимът за внос на кадри от чужбина за  от следващата година. Хотелиери, ресторантьори и туроператори от Южното Черноморие настояха за това по време на срещата си министъра на туризма Николина Ангелкова в Бургас.Г-жа Ангелкова пое ангажимен да води разговори в тази посока със социалния министър.
До 20% достигна спадът на руски туристи, съобщи още министърът на туризма. Тя не направи прогноза за евентуален нов отлив на почиващи от Руската федерация до края на сезона. Според нея сезонът ще бъде динамичен, очакват се много от записванията за почивка у нас да са от така наречените „last minute” резервации. Голяма част от хотели в българските курорти вече са пълни.
За следващия туристически сезон България ще рекламира агресивно своя туристически продукт в Казахстан, Азърбейджан, Туркменистан, Узбекистан, Китай, Индия, Япония, арбаските страни и страните от ЕС, съобщи министър Ангелкова. Кампанията ще започне още от месец декември и освен към чуждестранните туристи ще бъде насочена и към българските граждани.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!