Хората с увреждания в Бургас отбелязват с шествие Деня на Европа

Хората с увреждания в Бургас ще отбележат Деня на Европа – 9 май с шествие. Организатор на събитието е Центъра за психологически изследвания. Сборен пункт е площад „Тройката”, където ще се съберат деца, младежи и възрастни, които имат специфични потребности.

Известният рапър F . O ., както и граждани, които подкрепят движението на хората с увреждания, ще застанат редом до тях в знак на съпричастност и разбиране към различните. След поставянето на отличителен символен знак на участниците в шествието,  в 11.00 часа групата ще стартира по маршрут: площад „Тройката” –  сградата на Община Бургас.

При крайната точка – Часовника до сградата на Община Бургас групата ще пусне на свобода гълъби – символ на свободата и правото на достоен живот на всички граждани на Европейската общност.

Следвайки духа на Европейското семейство – да се изгради Общност, уважаваща свободата и идентичността на всички нейни граждани, хората с увреждания демонстративно отправят заявка, че са видими, способни и можещи да взимат самостоятелни решения за живота си. Само чрез обединяване на различните, Европа би могла да вземе в ръце съдбините си и да играе положителна роля в света.

Европа обяви 2015 като Година на Развитие. Да има развитие без пълноценното участие на Хората с Увреждания е невъзможно, недемократично и признак на дискриминиране.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!