Хванаха 6 тайници с хапчета и бижута на митницата в Малко Търново

Над 26 кг. таблетки с псевдоефедрин откриха и иззеха от тайници на лек автомобил митническите служители на митнически пункт Малко Търново. Колата с румънска регистрация е влизала в страната от Турция. На българския митнически пункт в Малко Търново шофьорът е обявил, че не внася нищо за деклариране. При извършената митническа проверка на автомобила митническите служители откриват по купето на колата шест пригодени тайника, пълни с общо 52 найлонови пакета с бели таблетки в насипно състояние с лого кръг. Общото тегло на хапчетата е 26,696 кг. Според извършената експертиза таблетките съдържат псевдоефедрин – прекурсор за производство на наркотици.

1433235172

Освен наркотаблетките в автомобила са открити и два пакета с общо 1,557 кг. недекларирани сребърни бижута, които са иззети.

Задържан е шофьорът на колата, който е румънски гражданин. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 242 ал.3 от Наказателния кодекс, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Бургас.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!