Харизматичният поп певец Миро със запомнящ се концерт в Несебър на 14 февруари

Харизматичният поп певец Миро направи запомнящ се концерт в Несебър на 14 февруари. Салонът на читалище „Яна Лъскова“, където се състоя събитието, бе препълнен от фенове на звездата. Много от тях припяваха едни от най-обичаните му парчета по време на концерта.

 Миро зарадва присъстващите с най-големите си хитове като „Минаваш през мен“, „Гълъбо“, “Губя контрол, когато”, “Август е септември”, “Колко ми липсваш”.  Талантливият певец представи и най-новия си сингъл – „Песен за теб“,   който бе пуснат в медийното пространство същия ден. По желание на публиката Миро изпълни и популярни песни от съвременната българска поп и рок музика. Веднага след концерта, който бе подарък за празничния ден от Община Несебър, изпълнителят раздаде множество автографи и се снима със свои фенове.

Малко по-рано се състоя тематична изложба, подредена от Дружеството на несебърските художници в Културния център „Артиум“. Експозицията, част от културната програма за 14 февруари, даде възможност на любителите на изобразителното да се насладят на изящни маслени и акрилни творби, живопис и няколко пластики. Събитието от името на кмета Николай Димитров откри Златин началник-отдел на „Несебър –Световно наследство“. Експозицията ще бъде отворена за посещение в дните 15-17 февруари за всички, които са пропуснали официалното й откриване.

Празничният 14 февруари започна с пресъздаване на ритуала по зарязване на лозята с участието на ФФ „Българка“ и ФФ „Македонка“ при НЧ „Яна Лъскова – 1905“ на площада в новия Несебър. В духа на народните традиции бяха отправени пожелания за плодородие, берекет и пълни бъчви с вино.

Събитията в седмицата на любовта и виното в Несебър продължават  днес с две прояви:  концерт на Хор за градски песни „Блян“ и Хор за гръцки песни „Месемврия“ при НЧ „Яна Лъскова – 1905“  на пл. „Жулиета Шишманова“ в Новия град от 16.30 часа и  среща с поети от Писателското дружество в Бургас в Конферентен център „Сочи“ в Стария Несебър  от 18 часа.

Утре от 17.00 часа ще се състои  концерт   с участието на изпълнители и състави  при НЧ „Яна Лъскова -1905“ и Общински детски комплекс – Несебър на пл.“ Жулиета Шишманова“ в Новия град.

На  16 и 17 февруари от 19 часа ще се играе Общински театър – Несебър с  режисьор Димитър Еленов ще представи постановка „Бардак“ по Габриел Барили  в НЧ „Яна Лъскова- 1905“.

 

 

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!