Фолклорен ансамбъл „Приморско” с богата програма в Полша

Aнсамбълът бе посрещан с топли чувства и изпращан с бурни аплодисменти

С богата танцова и певческа програма фолклорен ансамбъл „Приморско” зарадва многобройната си публика в Полша. Ансамбълът гостува на  Ченстохова, Шчирк и Живец,  където имаше честта да представи своето творчество под аплодисментите на полските зрители.

В Ченстохова приморските самодейци изнесоха концерт с църковни песнопения в православната църква на града. Ансамбълът пя и танцува и пред препълнена зала в културния дом на града. И на двата концерта самодейците бяха викани няколко пъти на бис. В Шчирк и Живец  ансамбъл „Приморско” заплени публиката с българската фолклорна танцова и певческа традиция, а срещата с полския ансамбъл GILOWIANKA завърши с общ полски и български танц.

Навсякъде ансамбълът бе посрещан с топли чувства и изпращан с бурни аплодисменти.

Някой от зрителите, които са гостували на Приморско, изказаха възхищение от морския град. Други с интерес разгледаха рекламните материали, подредени на щанда на община Приморско, като заявиха готовност през лятото да посетят перлата на южното Черноморие.

Фолклорен ансамбъл „Приморско” е основан от художествения ръководител Христо Йорданов преди 14 години. Към този момент в него танцуват и пеят над 40 самодейци, като репертоара им наброява над 100 песни и 50 танца, основно от странджанския фолклор. В творческата си биография „Приморско” е записал многобройни награди от страната и чужбина. Достойното представяне на ансамбъла е създало трайни връзки с български  и задгранични танцови и певчески формации.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!