Фирмите от Северна промишлена зона в Бургас излизат на протест заради наводненията

Фирмите, които работят в Северна промишлена зона на Бургас излизат на протест заради честите наводнения на намиращия се в съседство подлез. Протестът ще се проведе в 10.30 ч. на входа на СОМАТ, съобщи Светослав Георгиев, представител на една от фирмите.

При всеки дъжд подлезът се пълни с вода, чието ниво често преминава и 2 метра. Подлезът става неизползваем, оттам не могат да минават коли, работниците не стигат до фирмите.

„Блокирани сме. Не можем да изнасяме продукция. В СПЗ работят фирми със стратегическо значение за икономиката, имаме продукция за инфраструктурни проекти, която не можем да доставим в срок. Кой ще компенсира загубите – нашите и на работниците?“,  питат в съобщение до медиите протестиращите.

Проблемът не е от сега. Бизнесът в Северната промишлена зона твърди, при по обилни дъждове се налага да губи по една седмица в застой. Няколко пъти са подавани сигнали до Община Бургас и Областна управа, но съдействие не е получавано. Сега фирмите са готови да блокират с камиони пътя за кв. „Долно Езерово“, по който се стига и до „ЛУКойл Нефтохим“ и канят медиите, за да  добие гласност проблемът им.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!