Фестивал събира над 1300 деца в Несебър

От 15 до 20 юни в Несебър ще се проведе ХVІІ-ия Международен детски фестивал „Слънце, радост, красота”. Тази година в него ще вземат участие около 1300 деца от 8 държави.

По традиция откриването на форума ще започне с пъстро дефиле на участниците и вдигане на националните флагове на страните – участнички пред портите на Стария Несебър на 15 юни. Финал на официалната церемония по откриването ще сложи празнична заря.

Конкурсната програма на фестивала „Слънце, радост, красота”  ще е в няколко раздели – вокал, хореография, инструментал и изобразително изкуство. Конкурсът в трите дни – 16 -18 юни, ще протече на три сцени – Конферентен център  (инструментал и вокал),  амфитеатър ( хореография) и Старата митрополия  ( вокал). Из целия полуостров в дните на фестивала  художниците ще рисуват красотите на Стария Несебър.

 На 19 юни членовете на журито ще  проведат майсторски класове за преподаватели и участници по български народни танци, съвременни танци и пиано. В същия ден, от 18 часа, ще се открие изложбата на художниците на амфитеатъра. Малко по-късно – от 18.30 ч., пак там – на сцената на амфитеатъра, ще се състоят официалната церемония по награждаването и гала-концертът на наградените в различните раздели.

На 20 юни организаторите са предвидили фестивален концерт за всички желаещи колективи и индивидуални изпълнители.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!