Фестивал на занаятите и традициите ще завладее Бургас в края на септември

От 25 до 27 септември 2015  в Бургас ще се проведе фестивал “Дни на регионални традиционни, занаятчийски и туристически продукти в Черноморски басейн”. Посетителите ще имат възможността да усетят духа на Черноморието, да се запознаят отблизо с пъстротата на традициите и занаятите, да почувстват аромата на кухните и виното, да се насладят на танците на региона.

 Целта на събитието е популяризирането на традиционни продукти – занаятчийски, кулинарни, регионални и местни туристически продукти от България, Украйна, Молдова, Турция и Гърция.

Богата история, интересен бит, разнообразни кулинарни изкушения, стари и добре предадени занаяти, танци и музика, красива природа са само част от алтернативните форми на туризъм, които ще бъдат промотирани по време на тридневната програма. Освен изложение, програмата включва още редица интересни игри и демонстрации – грънчарско ателие, кулинарно състезание, уроци по български народни танци и други.

Събитието

Фестивалът, организиран от Областна администрация Бургас,  ще се проведе пред Дома на НХК.

Събитието е част от проект „Туристически пътеки в черноморския регион“ BSB-TOUR, съфинансиран от Европейския съюз и Република България в рамките на СОП „Сътрудничество в черноморски басейн“ (2007-2013). В него участват 9 партньора от 7 страни – Префектура Централна Македония, Гърция; Областна администрация Бургас, Институт за проучаване на икономически и екологични проблеми, Украйна;   НПО Агрикола, Украйна; Международен център за Кавказки туризъм – Грузия; Съвещателен екологичен център Каху, Молдова; Арменски държавен аграрен университет, Армения, Агенция за развитие на Източна Мармара и Агенция за развитие на Тракия от Турция.

Новостите около предстоящото събитие може да следите на официалната Фейсбук страница: https://www.facebook.com/BSBTOUR.BG?fref=ts

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!