Фестивалът „Eсенни пасажи“ с шесто поредно издание в Несебър

Несебър за шеста поредна година ще отдаде почит на един най-древните  занаяти – рибарството. Фестивалът „Есенни пасажи“ ще се проведе в дните от 26.10 до 28.10.

Програмата за празниците е наситена със  събития, които започват още от петъчния ден на 26 октомври от 15.00 часа  с  изложба на  художниците от „Арт Несебър- 2018“  в залата на „Демонстрационния център на занаятите“ на ул.“Отец Паисий“ 42 в новата част на Несебър.

Официалното откриване  на  фестивала „Есенни пасажи“  ще бъде от 16.00 часа на същия ден на площад „Месамбрия“ в старата част, с изпълнението на  групата за изворен фолклор „Вардарка“ с. Равда и детски танцов състав от селото.

На 27 октомври в съботния ден от 12.00 часа, за гражданите и гостите на града  концерт ще изнесат децата от ООШИ – Несебър, след което от 13.00 часа демонстрация  на  приготвяне на рибни деликатеси ще направи  Георги Иванов – шеф готвач и експерт в приготвянето на рибни гозби и  специалитети.

По традиция акцент в съботната програма е конкурсът за най-вкусна рибена чорба, който ще събере участници и ценители на пл. „Месамбрия“. Събитието е с начало 15.00 часа.

Празничното настроение на фестивала „Есенни пасажи“ ще продължи с изпълненията на  хора за гръцки песни „Месамбрия“ към читалище „Яна Лъскова“ – Несебър и гостуващия  гръцки хор  от гр. Лариса, чиито изпълнения ще започнат в 16.00 часа .

 В неделния ден на 28 октомври в зала „Сочи“  на конферентния център  от 11.00 часа ще се състои награждаването на участниците в международния конкурс „Аз обичам Черно море“ .

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!