Училище за пример: В Морското откриха предимствата на онлайн обучението

Извънредното положение заради пандемията COVID-19 стана причина учителите и учениците от Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“ да открият предимствата на иновативните форми на усвояване на знания и общуване помежду си.

Взаимодействието между тях, ръководството и родителите е перфектно и се дава за пример при въведеното от 16 март онлайн обучение.

В Морското училище от края на миналата седмица вече започнаха дистанционни занятия за нови знания, преподават се нови уроци.

Преди това онлайн обучението включваше само преговаряне на усвоения вече материал по предметите, решаваха се задачи и тестове, правеха се упражнения.

Използват се платформите Shkolo и „Уча се“, както и Viber и Messenger. Въведена е платформата на Microsoft – MS Teams и Office 365 за работа изцяло във виртуални класни стаи.

Работата със софтуерните приложения е истинско предизвикателство и те се усвояват в движение. Полагат се много усилия и труд от страна на учители, ученици и родители. Използването на технологиите е интересно за учениците и ги привлича повече от традиционните присъствени уроци.

Според директорът на Морското училище Христина Жабова, самите родители са героите на деня.

Ето какво заяви Христина Жабова:

„Дори цялото ни общество да казва, че учителите, заедно с медиците сме героите на деня , то ние искренно си признаваме:

Вие – родителите сте героите на деня!

Вие позволихте на децата да „учат по пижама“, „да влизат в час“ с домашните си любимци и включвайки камерите откривахте без страх домашната си среда. Развиха се нови форми на опознаване, на общуване, на близост. Сега повече от всякога всички ние си дадохме сметка, какво значи „заедно“ и колко страшни могат да  бъдат самотата и изолацията.

Вие повярвахте в нас, доверихте ни се, учихте заедно с нас и осигурихте възможността децата ви да усвояват учебното съдържание , да придобиват нови знания и умения.

БЕЗ РОДИТЕЛИЕ, ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА НЕ МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕ ЦЕЛИТЕ СИ!“  

Родителите на учениците пък благодарят на учителите за техния професионализъм, отдаденост и отношение към младежите.

„Децата са много мобилизирани и доволни, радвам се, че имат толкова близка и приятелска връзка с учителите“, пише една от майките – Елена Димитрова.

„Благодаря Ви, на Вас и на всички други учители нашето училище, които полагате толкова много усилия, търпение и ежедневна отдаденост за децата ни! Бъдете благословени!”, благодари друга от майките – Петя Николова.

„Едно голямо благодаря към целия екип!“, възхитена е майката на Иван, Мария Ненкова.

Тя е впечатлена от организацията в училището, от нивото на преподаване и от отношенията ученици – учители. „Те се чувстват като приятели със своите учители“, сподели Мария Ненкова.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!