Ученици поднесоха словесни подаръци за празника на Бургас

Традиционно  за празника на Бургас  се проведе ученическия конкурс за есе „Бургас-моят град”,  организиран от читалище „Асен  Златаров 1940”.  В тазгодишното, десето издание на конкурса, се включиха  54 млади автори, които поднесоха своите словесни подаръци на своя град.  Техните есета  бяха оценени от Елка Василева – филолог  и журналист и преподавателите по литература  Дора Лазарова и Митко  Джунгуров.

„Ако бях човек, който никога не е идвал в този град, прочитайки вашите творби, със сигурност щях да поискам да го видя! Така хубаво сте описали неговите специални неща- това, което го отличава от другите градове. Да, основното в него е морето! Но не само то прави Бургас различен. Морето е просто предимство, за да може сушата до него да бъде убежището, което ни трябва, топлият пристан, романтиката, обичта, мястото, където сме щастливи”, сподели в словото си преди връчване на наградите председателят на журито Елка Василева.

Първо място журито  отреди на Кристина Кирова от гимназия „Гьоте”. На второ място бе класирано есето на Стела Николова, също от немската гимназия. Калина Мидюрова от Английска гимназия зае третото място.

Поощрителни награди получиха Добринка Гочева от ППМГ, Теодора Борисова от СУ „Константин Преславски” и Димитър Киров от СУ „Йордан Йовков”.

Церемонията по награждаване в Младежкия културен център премина на фона на прекрасна изложба – батик от учениците в школата на Златка Бобева.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!